درب شیشه ای اتوماتیک

درب شیشه ای اتوماتیک

درب شیشه ای اتوماتیک یکی از انواع پرکاربرد درب هایی است که شما در هنگام ورود به مکان‌های مختلف از جمله بانک، فروشگاه، مرکز خرید و … حتما آن ها را دیده اید. شیشه ای بودن این درب ها باعث شده که فضای ورودی ساختمان از بیرون قابل مشاهده باشد. از سوی دیگر اتوماتیک بودن و باز و بسته شدن آن ها بدون دخالت دست از دیگر مزایای این نوع درب ها محسوب می شود. درب شیشه ای اتوماتیک در مدل های مختلفی طراحی و اجرا می شود که با توجه به پارامترهای مختلف از جمله نمای ساختمان، فضای ورودی ساختمان، خواسته کارفرما و … بهترین و کارآمدترین نوع آن انتخاب می شود. در این مطلب سعی داریم در مورد درب شیشه ای اتوماتیک، مزایا و انواع آن اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. تا پایان ما را همراهی کنید.

 یکی از انواع پرکاربرد درب هایی است که شما در هنگام ورود به مکان‌های مختلف از جمله بانک، فروشگاه، مرکز خرید و … حتما آن ها را دیده اید. شیشه ای بودن این درب ها باعث شده که فضای ورودی ساختمان از بیرون قابل مشاهده باشد. از سوی دیگر اتوماتیک بودن و باز و بسته شدن آن ها بدون دخالت دست از دیگر مزایای این نوع درب ها محسوب می شود. درب شیشه ای اتوماتیک در مدل های مختلفی طراحی و اجرا می شود که با توجه به پارامترهای مختلف از جمله نمای ساختمان، فضای ورودی ساختمان، خواسته کارفرما و … بهترین و کارآمدترین نوع آن انتخاب می شود. در این مطلب سعی داریم در مورد درب شیشه ای اتوماتیک، مزایا و انواع آن اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. تا پایان ما را همراهی کنید.

درب اتوماتیک شیشه ای چیست؟

امروزه درب شیشه ای اتوماتیک به یکی از پرکاربردترین المان ها در صنعت ساختمان سازی تبدیل شده است. این درب ها یکی از بهترین انتخاب ها برای ورودی ساختمان های پرتردد مانند مراکز تجاری، بانک ها، بیمارستان ها و … هستند. این درب ها از جنس شیشه طراحی و ساخته می شوند که باعث بهره برداری حداکثری از روشنایی روز می شوند. به طور کلی این درب ها شامل یک اپراتور جهت باز و بسته کردن لت ها و یک ست فریم و شیشه است که برای جداسازی فضاها با توجه به خواسته کارفرما طراحی و اجرا می شود. البته طراحی فریم های مربوط به درب شیشه ای اتوماتیک با تنوع بسیار بالایی صورت می گیرد. می توان گفت محدودیت خاصی در ابعاد و شکل درب شیشه ای اتوماتیک وجود ندارد. این تنوع فوق العاده باعث شده که از این نوع درب ها بتوان علاوه بر درب ورودی، برای تمامی فضاهای موجود در اماکن مختلف استفاده کرد.

درب اتوماتیک شیشه ای 1

درب اتوماتیک شیشه ای از بهترین انتخاب ها برای ورودی ساختمان های پرتردد مانند مراکز تجاری، بانک ها، بیمارستان ها و ... هستند.

اجزای سازنده درب شیشه ای اتوماتیک

این نوع درب ها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • اپراتور
  • شیشه سکوریت
  • فریم (قاب دور شیشه ای)
  • کاور پشت و وسط دهنه ای

اپراتور مهم ترین قسمت درب شیشه ای اتوماتیک محسوب می شود و می‌توان گفت عمده قیمت درب اتوماتیک شیشه ای مربوط به اپراتور آن است. اپراتور خود شامل قسمت های مختلفی از جمله کلید تعیین وضعیت، سیستم مادولار، ریموت کنترل، چشم جانبی، قفل الکترومکانیکی، سنسور مایکروویو، تسمه و یراق ریل و کاور، نشانگر وضعیت است. انواع مختلفی از اپراتورها با برندهای مختلف در بازار وجود دارند که از لحاظ کیفیت و قیمت با هم متفاوت هستند.

شیشه سکوریت با ضخامت و رنگ های متفاوت در بازار وجود دارد که با توجه به پارامترهای مختلف قابل تغییر است. کاور از جنس آلومینیوم یا استیل است که با توجه به نمای بیرونی ساختمان و سلیقه کارفرما نوع آن انتخاب خواهد شد.

مزایای استفاده از درب شیشه ای اتوماتیک

استفاده از این مدل درب ها در طراحی فضاهای مختلف مزایای زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • زیبایی نمای ساختمان
  • تنظیم سرعت عملکرد درب اتوماتیک با توجه به پارامترهایی از جمله میزان تردد افراد، تغییر فصل های سال، ساعت های مختلف در یک شبانه روز
  • بهینه سازی مصرف انرژی مورد نیاز برای سرمایش و گرمایش محیط که به صورت سالیانه در حدود 35 تا 50 درصد
  • امکان کنترل دمای محیط
  • جلوگیری از ورود آلاینده ها به محیط داخلی ساختمان و به حداکثر رساندن بهداشت محیط
  • سهولت در تردد افراد
  • حداکثر بهره برداری از فضای موجود
  • قابلیت طراحی و ساخت در اندازه های مختلف
  • بهترین انتخاب برای اماکن پرتردد
  • قابلیت اجرای طرح های خاص جهت اماکن ویژه
  • قابلیت اجرا در بالاترین سطح کیفیت با استفاده از مواد اولیه مرغوب و طراحی نوین
  • عایق بندی صوتی و حرارتی
  • حداکثر میزان عبور نور
درب اتوماتیک شیشه ای 3

یکی از مهم ترین مزایای استفاده از درب شیشه ای اتوماتیک، زیبایی نمای ساختمان است.

اپراتور درب شیشه ای اتوماتیک چه قابلیت هایی دارد؟

این نوع درب ها قابلیت های زیادی دارند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • قابلیت اتصال به برق اضطراری
  • قابلیت اجرای فرمان های ارسال شده از طریق ریموت کنترل
  • قابلیت تجهیز به انواع قفل های اتوماتیک
  • قابلیت اتصال به آژیر خطر
  • قابلیت اتصال به انواع سیستم های کنترل هوشمند، کنترل تردد و خروج اضطراری
  • قابلیت کالیبره کردن به صورت دستی و اتوماتیک
  • قابلیت اتصال به پرده هوا
  • طراحی یراق آلات به صورت ثابت و متحرک
  • قابلیت تحمل وزن تا ۱۸۰ کیلوگرم
  • قابلیت اتصال به سیستم روشنایی محیط
  • برخورداری از سیستم Crush Anti برای برخورد با موانع و ضربه گیری
  • قابلیت اتصال به قفل اضطراری
  • امکان قفل کردن موتور و قابلیت نصب این درب ها در اماکن بدون قفل
  • قابلیت ریست کردن تنظیمات، تعریف ریموت کنترل و کالیبره کردن با استفاده از کلید دیجیتال
انواع درب سکشنال3

درب اتوماتیک شیشه ای قابلیت اتصال به انواع سیستم های کنترل هوشمند، کنترل تردد و خروج اضطراری را دارد.

معایب درب شیشه ای

این مدل درب ها معایبی هم دارند که البته در مقایسه با مزایا و قابلیت هایی که دارند قابل چشم پوشی است.

  • تجمع گرد و غبار بین ریل‌های درب می تواند منجر به خرابی درب شود.
  • تمیز کردن شیشه های درب کمی دشوار است.
  • گرما یا سرمای بیش از حد محیط منجر به اختلال در عملکرد چشمی درب می شود.

انواع درب های شیشه ای اتوماتیک

با توجه به کاربرد زیاد درب شیشه ای اتوماتیک، انواع مختلفی از این درب ها طراحی و اجرا می شود که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.

  1. درب اتوماتیک شیشه ای مدل تاشو(folding)

این مدل از درب های شیشه ای اتوماتیک ساده ترین انواع درب ها محسوب می شود. این درب ها با نام درب آکاردئونی یا درب اتوبوسی هم شناخته می شوند. علت نامگذاری شباهت ظاهری و عملکردی این نوع درب ها به درب اتوبوس هایی بود که با سیستم پنوماتیک کار می‌کردند. از خصوصیات بارز این مدل از درب ها می توان به قابلیت اجرای آن ها در فضای کم اشاره کرد.

  1. درب شیشه ای مدل دورانی (Revolve)

این مدل از درب ها به سبب داشتن شیوه طراحی خاص و فوق العاده جزو شیک ترین درب های شیشه ای اتوماتیک محسوب می شوند. از این نوع درب ها برای مکان هایی با طراحی و معماری ویژه مانند هتل ها، پاساژها، تالارها، رستوران ها و مکان های مجلل استفاده می شود. البته اجرای این سبک از درب های شیشه ای اتوماتیک به فضای زیادی نیاز دارد. طراحی این مدل درب ها با توجه به فضای در دسترس به صورت دو باله، سه باله، چهار باله انجام می شود.

  1. درب اتوماتیک شیشه ای مدل منحنی (curve)

درب شیشه ای اتوماتیک با مدل منحنی یا کرو در طراحی ورودی ساختمان هایی کاربرد دارد که نحوه معماری آن ها به صورت منحنی است. در این حالت طراحی درب ورودی ساختمان به صورت همسو با معماری ساختمان صورت می گیرد. قطر این درب ها متغیر است و با توجه به فضای در دسترس مشخص می شود. این نوع درب ها در ساختمان های تجاری و اداری کاربرد زیادی دارند. نحوه طراحی آن به گونه ای است که قوس شیشه ای آن زیبایی فوق العاده ای را در نمای ساختمان ایجاد می کند. از مزایای این نوع درب ها می توان به افزایش نور ورودی به محیط، افزایش فضای تردد، امکان استفاده از سقف شیشه ای و … اشاره کرد.

  1. درب اتوماتیک شیشه‌ای مدل تلسکوپی(telescopic)

نصب این مدل درب شیشه ای اتوماتیک هم در فضاهای خیلی کم و هم در فضای زیاد قابلیت اجرا دارد. البته استفاده از این مدل درب ها برای مکان های پرتردد از جمله مراکز تجاری بیشتر توصیه می شود. نحوه طراحی این درب ها به صورت دو طرف بازشو و یک طرف بازشو صورت می گیرد. از مزایای این مدل درب شیشه ای اتوماتیک می توان به نصب آسان، عدم نیاز به تخریب، امکان کنترل ورود و خروج با استفاده از ریموت کنترل یا تنظیم برنامه زمان بندی، تجهیز به سنسورهای ایمنی، کنترلر هوشمند و … اشاره کرد.

  1. درب شیشه ای اتوماتیک مدل اسلایدینگ(sliding)

این مدل درب شیشه ای اتوماتیک جزو پرکاربردترین سیستم های ورودی ساختمان ها محسوب می شود و نحوه طراحی آن ها به صورت کشویی دو طرف است. عرض استاندارد درب شیشه ای اتوماتیک اسلایدینگ 4 متر و ارتفاع استاندارد آن 2.20 متر می باشد و در اکثر موارد جهت ورودی فروشگاه ها، پاساژها و مکان هایی که دارای ورودی با عرض استاندارد هستند توصیه می شود.

  1. درب اتوماتیک شیشه مدل لولایی(swing)

این سیستم یک سیستم ساده است که قابلیت نصب بر روی انواع درب ها از جمله درب های تک لت، درب های  دو لت، درب های چپ گرد، درب های راست گرد، درب های بیرون بازشو، درب های داخل بازشو را دارد. این درب ها برای مکان هایی که فضای ورودی کمی دارند انتخاب بسیار مناسبی هستند.

  1. درب بریک اوت یا خروج اضطراری

این مدل از درب ها فضای ورودی حداکثری را فراهم می کند؛ به این صورت که لت های متحرک درب به صورت اتوماتیک باز می شود. در صورت نیاز به فضای بیشتر، لت های ثابت که به صورت تاشو (بلبرینگ دار) طراحی شده اند به شکل دستی (توسط نیروی انسانی) باز می شوند. در این حالت اجسام بزرگ از جمله اتومبیل به راحتی قابل تردد و انتقال خواهند بود. این مدل درب ها به صورت تلفیقی از درب های اسلایدینگ و کشویی تاشو هستند و هم به صورت اتوماتیک و هم به صورت دستی اجرا می شوند. استفاده از این مدل درب ها برای مکان های پر ترددی مانند مراکز خرید، پاساژ ها، بیمارستان ها و نمایشگاه های ماشین که نیاز به بازشوندگی بیشتری هم دارند توصیه می شود.

این درب ها به عنوان درب پارکینگ وسایل نقلیه هم کاربرد دارند. استفاده از این نوع درب ها علاوه بر تضمین امنیت وسایل نقلیه باعث زیبا سازی فضای محیط می شود. این نوع درب ها بهترین سطح عملکرد را ارائه می دهند و بالاترین سطح اطمینان و امنیت را تضمین می کنند.

خرید درب اتوماتیک شیشه ای

یکی از پارامترهای با اهمیت هنگام خرید درب شیشه ای اتوماتیک قیمت آن است. عوامل مختلفی روی قیمت درب شیشه ای اتوماتیک تاثیر گذار است که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.

  1. اندازه و ابعاد درب

طبیعتاً برای نصب درب شیشه ای اتوماتیک با ابعاد بزرگ نیاز به تجهیزات بیشتری است و در نتیجه قیمت بالاتری را به کارفرما تحمیل می کند.

  1. کیفیت تجهیزات و یراق آلات

استفاده از تجهیزات و یراق آلات با کیفیت نیازمند صرف هزینه بیشتر است اما استفاده از آن ها دوام و ماندگاری محصول و کیفیت عملکرد آن را تضمین می کند.

  1. هزینه نصب

هرگونه سهل انگاری در هنگام نصب درب اتوماتیک شیشه باعث می شود که درب عملکرد مناسبی نداشته باشند و علی رغم هزینه انجام شده، نتیجه کار مطلوب نباشد. بنابراین با صرف هزینه معقول، افراد متخصص را برای این کار در نظر بگیرید تا از انجام کار به بهترین نحو ممکن اطمینان لازم را کسب کنید.

  1. گارانتی و خدمات پس از فروش

از نکات مهم هنگام خرید درب شیشه ای اتوماتیک خدمات پس از فروش است. خرید درب اتوماتیک شیشه ای از شرکت هایی که خدمات پس از فروش را ارائه می دهند ممکن است هزینه بیشتری را داشته باشد اما تضمین کیفیت کالا ارزش این افزایش هزینه را دارد.

انواع درب سکشنال4

نصب درب شیشه ای اتوماتیک با ابعاد بزرگ نیازمند به صرف هزینه بیشتری است.

جمع بندی

امروز استفاده از درب های شیشه ای اتوماتیک با استقبال زیادی از سوی معماران و ساختمان سازان همراه بوده است. در همین راستا شرکت های زیادی در زمینه فروش درب اتوماتیک شیشه ای در حال فعالیت هستند. پیشنهاد می شود که به شرکت های معتبر و نام آشنا در حوزه فروش درب شیشه ای اتوماتیک مراجعه شود. این شرکت ها از تجهیزات و یراق آلات با کیفیت بهره می گیرند. از سوی دیگر ضمانت کالا و خدمات پس از فروش محصول توسط این شرکت ها ارائه می شود.